بلاگ

تاثیر سیگار بر روی ایمپلنت

آیا سیگاری‌ها هم می‌توانند ایمپلنت کنند؟

ایمپلنت، بهترین روش‌ برای جایگزینی دندان‌های از دست‌ رفته است. سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا سیگاری‌ها هم می‌توانند ایمپلنت کنند؟

تاثیر سیگار بر ایمپلنت چگونه است و مراقبت‌های بعد از ایمپلنت در افراد سیگاری به چه‌صورت است. برای یافتن پاسخ این سوالات، در این مقاله با ما همراه باشید.

اگر نیاز به ایمپلنت دارید اما سیگار می‌کشید، نگران نباشید. شما هم می‌توانید از مزایای ایمپلنت بهره‌مند شوید. سیگار کشیدن احتمال ناموفق بودن جراحی ایمپلنت را بالا می‌برد، بنابراین ناچار به تغییر عادت‌های مضر و تغییر سبک زندگی هستید.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت:

  • سیگار کشیدن یکی از عادات متداول افراد در جامعه است که اثرات منفی بسیار زیادی دارد. اما اثرات منفی آن روی کاشت دندان به روش ایمپلنت در تحقیقات متعددی ثابت شده‌ است.
  • نتایج تحقیقات نشان می‌دهد نیکوتین موجود در سیگار روی فرایند جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک تاثیر قابل توجهی گذاشته، و در نتیجه احتمال عدم موفقیت کاشت ایمپلنت را افزایش می‌دهد.
  • همچنین چون افراد سیگاری نمی‌توانند به خوبی بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنند و با بیماری‌های متعدد دندان و لثه، دست و پنجه نرم می‌کنند و ریسک بروز بیماری التهابی لثه اطراف ایمپلنت در آن‌ها بالا است.

به دلیل تاثیر مضر نیکوتین، تنباکو و دود جراحی کاشت دندان هر سیگاری می‌تواند عارضه و مشکلاتی را ایجاد کند یا حتی باعث نارسایی ایمپلنت شود. اثراتی که سیگار بر روی ایمپلنت می‌گذارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • دود باعث صدمه به لثه‌ها و استخوان‌های اطراف می‌شود: دود سیگار بافت‌های دهانی موجود در قسمت داخلی دهان را سوزانده و حتی می‌تواند به غدد بزاقی
  • آسیب وارد کرده یا مسدود کند‌ و این باعث خشکی دهان می‌شود‌. کمبود بزاق می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه شود.
  • تضعیف استخوان و لثه‌هایی که از لانه‌های شما محافظت میکنند.
  • نیکوتین: چه از طریق سیگار و چه از طریق نیکوتین وارد شده، جریان اکسیژن و خون را به استخوان و بافت‌ دهان محدود می‌کند. از آنجا که برای بهبودی به این اکسیژن و جریان خون اضافی احتیاج دارید، قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث کاهش سطح دفاعی سیستم ایمنی بدن و توانایی‌های کلی بهبودی بدن می‌شود‌.
  • دخانیات و نیکوتین مانع از جوش خوردن استخوان با ایمپلنت می‌شوند: نه تنها جریان خون و اکسیژن باعث کاهش توانایی التیام صحیح نمی‌شود بلکه میتوان بر تجمع همبستگی- همجوشی باهم پیوند شما و استخوان اطراف آن نیز تاثیر بگذارد. آزمایشات بالینی نشان داده است که افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیر سیگاری در معرض خطر بیشتری برای نارسایی استخوان تجمع هستند.
  • مانند هر عمل جراحی، برای اطمینان از بهترین شانس موفقیت مانند تنظیم غذا، نوشیدن و سیگار کشیدن، باید از دستورالعمل های قبل و بعد از عمل دندانپزشک خود پیروی کنید.
  • اگرچه توصیه می‌شود تا حد امکان قبل از عمل جراحی سیگار را متوقف کنید‌ اما توصیه می‌شود حداقل یک الی دو هفته قبل از عمل خود، این عادت را ترک نمایید.
  • مدت زمانی که طول می‌کشد تا شما بتوانید بعد از عمل جراحی کاشت دوباره سیگار بکشید متغیر است اما به‌طور کلی توصیه می‌شود دو الی سه ماه صبر کنید.

عوارض ایمپلنت در افراد سیگاری بیشتر است یا افراد غیرسیگاری؟

 

  • افراد غیرسیگاری هنگامی که به نارسایی ایمپلنت دندان و عوارض مربوط به کاشت مبتلا می‌شوند، به میزان قابل توجهی دچار آسیب می‌شوند‌. سیگار کشیدن یکی از عوامل موثر در نارسایی بین زمان قرار دادن ایمپلنت و عمل جراحی مرحله دوم بوده است که میزان عدم موفقیت ایمپلنت در بین افراد سیگاری، دو برابر افراد غیر سیگاری است.
  • گرچه میزان بقای ایمپلنت فوری در افراد غیر سیگاری بالاتر است. افراد سیگاری دارای MBL بالاتری نسبت به سایر افراد هستند‌. مشاهدات نشان داده که استخوان فک بالا نسبت به قرار گرفتن در معرض تنباکو حساس‌تر است.
  • افراد سیگاری سنگین (بیشتر از ده نخ در روز)MBL بیشتری نسبت به افراد سیگاری خفیف (کمتر از ده نخ در روز) داشته اند. که خود در نتیجه ایمپلنت دندان موثر است.

 

نگهداری از ایمپلنت:

در صورتی که قبل، حین و بعد از جراحی ایمپلنت سیگار مصرف کنید، کار خود را بشدت سخت کرده اید. زیرا تاثیرات منفی بسیار زیادی در انجام این عمل می‌گذارد.سعی کنید پس از انجام ایمپلنت، حداقل روزی یکبار از نخ دندان استفاده کنید. البته دقت داشته باشید نخ دندان‌های مخصوصی را خریداری کنید که بخشی از آن نازک و بخشی نرم و اسفنجی است.بخش نازک این نخ دندان‌ها مخصوص رد کردن نخ از بین دندان‌ها است و بخشی که نرم است برای تمیز کردن دندان‌ها است. حتما باید محل ایمپلنت شده را به حالت رفت‌و‌برگشت همانند تمیز کردن محیط با دستمال نخ دندان استفاده کنید به‌طوری که جرم و مواد غذایی بین دندان کاملا از بین برود.بعد از ایمپلنت دندان سعی کنید مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را خیلی داغ مصرف نکنید. در صورت استفاده از غذا و نوشیدنی خیلی داغ، در مدت زمان طولانی امکان دارد در اطراف ایمپلنت شما یک لایه نازک سلولی دچار سوختگی شود که با آسیب به این بخش ایمپلنت دندان شما دچار لقی می‌شود. بهتر است به راهنمای تغذیه بعد از ایمپلنت سر بزنید.

  • شما می‌توانید سیگار بکشید و ایمپلنت هم بگذارید به شرط آن‌که تعداد سیگارهای خود را در طول روز به زیر هفت نخ برسانید.
  • خوب تغذیه کنید و با ورزش ظرفیت ریه‌های خود را بالا ببرید.
  • در محلی زندگی کنید که اکسیژن کافی در هوا باشد.
  • یک هفته قبل و پنج هفته بعد از جراحی ایمپلنت از سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • بهداشت دهان خود را بالا ببرید و مرتب از مسواک و دهانشویه استفاده کنید.

البته کسانی‌که بالای ده سال و هرروز بالای سی عدد سیگار می‌کشیدند، بهتر از دو سال قبل از جراحی ایمپلنت سیگار را ترک کنند و بعد اقدام به گذاشتن ایمپلنت نمایند.

اما حرف اخر، پروتز یا دندان‌مصنوعی در افراد سیگاری ارجح بر ایمپلنت است و تضمینی برای ماندگاری بلند مدت ایمپلنتشان نیست‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *